Преди ден министърът на здравеопазването и водач на листите за народни

...
Преди ден министърът на здравеопазването и водач на листите за народни
Коментари Харесай

Или си министър, или си кандидат за депутат!

Преди ден министърът на опазването на здравето и лидер на листите за народни представители от два многомандатни региона Костадин Ангелов, съобщи, че приключва отпуска си и предизборната си акция и се връща в министерството поради влошаващата се обстановка с Ковид рецесията. Подобно държание е неточно към гласоподавателите и останалите участници в акцията.

Това се декларира в позиция на БСП-Варна. Здравният министър Костадин Ангелов е лидер на листата на ГЕРБ в морската ни столица. Той води и втора листа във Велико Търново.

" Или си министър, или си претендент за народен представител. Не може да се употребява държавния запас за акция в интерес на една политическа мощ. На процедура, спираш акцията, само че продължаваш всеки ден да си по националните медии, което във всеки един смисъл си е акция.  При това на гърба на хиляди пациенти, които се борят с заболяването ", пишат варненските социалисти.

Според тях въпросът, който поражда е: Не е ли  знаел министър Ангелов, че сме в обстановка на Ковид рецесия и той има отговорности като министър на опазването на здравето, когато се е декларирал като претендент за депутат от ГЕРБ?

" Въпросът е реторичен, а всичко наподобява на добре премислен проект за потребление на служебното състояние за персонални и тяснопартийни цели. И то в подтекста на несъответстващото ръководство на здравната рецесия от страна на държавното управление, премиера и на самия Костадин Ангелов. Какво управляват министър председателят и министърът на опазването на здравето – Ковид рецесията, напрежението у хората, които всеки ден получават разнопосочни сигнали и не знаят ще имат ли работа или не, или страха за живота им, с цел да не излязат да гласоподават на 4-ти април и по този начин купеният избор да реши ориста на страната ни? ", се споделя още в позицията.

" На фона на всичко това, считаме, че изказванието на Костадин Ангелов, че приключва предизборната си акция е погрешно. Настояваме той да се отдръпна с декларация като претендент за депутат от двете листи, които оглавява. Видимо е, че ще продължи да се възползва от гратис ефирно време в качеството си на министър, както прави от първия ден на акцията, и ще извършва политическите си цели върху основите на здравето и живота на българските жители. Това е грозно, обидно и аморално ", приключват варнениските социалисти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР